Over prof. dr. Sara Vicca

Activiteiten

Davidsfonds Activiteiten
Ben je geïnteresseerd in taal, geschiedenis, kunst of erfgoed? Zoek op deze pagina naar een activiteit die jij interessant vindt. Wij kijken er alvast naar uit om je binnenkort te ontmoeten op één van onze activiteiten!

Activiteiten in de kijker

10-17 feb
in Kortrijk - Howest, campus Kortrijk Weide - The Penta

De natuur als buffer tegen klimaatverandering. Redder in nood?

Sara Vicca biedt inzicht in de interacties tussen natuurlijke ecosystemen en klimaatverandering.
Wetenschap & techniek Academie Activiteit
Lees meer
15 feb
in Tienen - CC De Kruisboog

Bedreigde koralen, vurige gassen en nog veel meer: een klimaat-doe-workshop!

Arne Ven geeft een klimaat-doe-workshop en legt zo klaar en duidelijk uit voor jong en oud wat de klimaatopwarming eigenlijk betekent!
Wetenschap & techniek Academie Activiteit
Lees meer
10-17 feb

prof. dr. Sara Vicca

Sara Vicca is biologe/klimaatwetenschapper aan Universiteit Antwerpen. Haar onderzoek spitst zich vooral toe op de verbanden tussen klimaatverandering en de manier waarop koolstof opgeslagen wordt en vrijkomt in bossen en andere ecosystemen op het land.

Van vrijdag 10 februari 2023 om 10:00 uur t/m vrijdag 17 februari 2023 om 12:00 uur

Davidsfonds Academie

Lessenreeksen door eminente sprekers over allerlei onderwerpen van historische, culturele en maatschappelijke aard: dat is Davidsfonds Academie.

Dit voorjaar halen wij een nieuwe naam naar Kortrijk: prof. dr. Sara Vicca. Sara Vicca is biologe/klimaatwetenschapper aan Universiteit Antwerpen. Haar onderzoek spitst zich vooral toe op de verbanden tussen klimaatverandering en de manier waarop koolstof opgeslagen wordt en vrijkomt in bossen en andere ecosystemen op het land.

Iedereen weet intussen dat de koolstofverbinding CO2 rechtstreeks met de opwarming van de planeet te maken heeft. Uit de titel van de cursus kan afgeleid worden dat prof. Vicca de vinger op de wonde legt, maar ook dat misschien nog niet alle hoop verloren is. Een cursus over wat zonder meer de belangrijkste uitdaging van deze eeuw is.

De natuur als buffer tegen klimaatverandering. Redder in nood?

Vrijdagen 10 en 17 februari 2023 van 10 tot 12 uur in HOWEST. Op 10/02 in De Penta, Howest campus Kortrijk-Weide, St.-Martens-Latemlaan 1B, 8500 Kortrijk; op 17/02 in Howest campus The Square, Luipaardstraat 12A, 8500 Kortrijk.

Meer info vind je hier.

Inschrijven

Je kan je nog aanmelden. Kom je ook?

Ja, ik wil mezelf aanmelden

Labels: Wetenschap & techniek2 sessies