Over prof. dr. Sara Vicca

Welkom bij Davidsfonds Aalbeke!

Ben je op zoek naar een leuke activiteit in je buurt? Dan ben je hier aan het juiste adres! Op deze pagina vind je een overzicht van al onze activiteiten, onze laatste nieuwtjes en maak je kennis met het lokaal bestuur. Tot binnenkort!

Aankomende activiteiten

 1. 10-17 feb

  prof. dr. Sara Vicca

  Sara Vicca is biologe/klimaatwetenschapper aan Universiteit Antwerpen. Haar onderzoek spitst zich vooral toe op de verbanden tussen klima...
 2. 16 feb
  inAalbeke

  BARCO BEDRIJFSBEZOEK

  Een bezoek aan het vernieuwde Barco Experience Center is een buitenkans. Beneluxpark 21, 8500 Kortrijk
 3. 10 mrt
  inAalbeke

  MET ARVIā€™TRIO OP VERKENNING

  Arvi'Trio is een getalenteerd jong pianotrio. Zij brengen muziek van Haydn, Clara Schumann, Rachmaninov, Bloch en Piazzolla. Tussendoor k...
 4. 22 apr
  inAalbeke

  Decomo bedrijfsbezoek

  DECOMO is een naam als een klok in de wereld van architectonisch beton.
Toon alle activiteiten
10-17 feb

prof. dr. Sara Vicca

Sara Vicca is biologe/klimaatwetenschapper aan Universiteit Antwerpen. Haar onderzoek spitst zich vooral toe op de verbanden tussen klimaatverandering en de manier waarop koolstof opgeslagen wordt en vrijkomt in bossen en andere ecosystemen op het land.

Van vrijdag 10 februari 2023 om 10:00 uur t/m vrijdag 17 februari 2023 om 12:00 uur

Davidsfonds Academie

Lessenreeksen door eminente sprekers over allerlei onderwerpen van historische, culturele en maatschappelijke aard: dat is Davidsfonds Academie.

Dit voorjaar halen wij een nieuwe naam naar Kortrijk: prof. dr. Sara Vicca. Sara Vicca is biologe/klimaatwetenschapper aan Universiteit Antwerpen. Haar onderzoek spitst zich vooral toe op de verbanden tussen klimaatverandering en de manier waarop koolstof opgeslagen wordt en vrijkomt in bossen en andere ecosystemen op het land.

Iedereen weet intussen dat de koolstofverbinding CO2 rechtstreeks met de opwarming van de planeet te maken heeft. Uit de titel van de cursus kan afgeleid worden dat prof. Vicca de vinger op de wonde legt, maar ook dat misschien nog niet alle hoop verloren is. Een cursus over wat zonder meer de belangrijkste uitdaging van deze eeuw is.

De natuur als buffer tegen klimaatverandering. Redder in nood?

Vrijdagen 10 en 17 februari 2023 van 10 tot 12 uur in HOWEST. Op 10/02 in De Penta, Howest campus Kortrijk-Weide, St.-Martens-Latemlaan 1B, 8500 Kortrijk; op 17/02 in Howest campus The Square, Luipaardstraat 12A, 8500 Kortrijk.

Meer info vind je hier.

Inschrijven

Je kan je nog aanmelden. Kom je ook?

Ja, ik wil mezelf aanmelden

Labels: Wetenschap & techniek2 sessies