Locatie van Junior Journalist Wedstrijd 2024

Activiteiten

Davidsfonds Activiteiten
Ben je geïnteresseerd in taal, geschiedenis, kunst of erfgoed? Zoek op deze pagina naar een activiteit die jij interessant vindt. Wij kijken er alvast naar uit om je binnenkort te ontmoeten op één van onze activiteiten!

Activiteiten in de kijker

01 sep t/m 30 jun
Aalbeke - OC Aalbeke

Junior Journalist Wedstrijd 2024

Junior Journalist is een nationale schrijfwedstrijd voor kinderen en jongeren, met een traditie van meer dan 70 jaar. In de loop der jaren is ze uitgegroeid tot een van de grootste literaire wedstrijden in Vlaanderen en Brussel. In 2022-2023 namen 15 000 jonge schrijftalenten uit zo’n 350 verschillende scholen deel. En dat met de steun van 117 Davidsfonds-afdelingen.

Junior Journalist zet jonge schrijvers aan tot journalistiek schrijven rond een bepaald thema. Dit jaar is dat ‘Oost west, thuis best!?’. In september, aan het begin van het schooljaar, wordt het startschot van de wedstrijd gegeven. Gedurende het hele eerste trimester kunnen kinderen en jongeren uit de laatste graad van het basisonderwijs en het volledige secundair onderwijs deelnemen.

De beste inzending in elke reeks wordt eerst lokaal bekroond via de Davidsfondsafdeling. Daarna kiest een nationale jury uit alle lokale winnaars dé vier nationale winnaars, één per reeks. Die winnaars zetten we tijdens de nationale prijsuitreiking (21 april 2024) stevig in de bloemetjes.

Van vrijdag 1 september 2023 t/m zondag 30 juni 2024

Aalbeke - OC Aalbeke

Aalbekeplaats z/n
8511 AALBEKE
Labels: TaalLiteratuur